Currently set to Index
Currently set to Follow

La crisi del coronavirus ha posat en perill la viabilitat de moltes petites i mitjanes empreses catalanes. El tercer trimestre de 2021 es va tancar amb 411 empreses en concurs de creditors, un 38,9% més respecte al mateix període de l’any anterior, segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya. Davant d’aquesta realitat, la Cecot, en col·laboració amb el Departament d’Empresa, ha posat en marxa un nou servei per donar suport als negocis amb dificultats i evitar els tancaments.Subscriu-te a VIA Empresa i rebràs al teu correu electrònic les històries que et connecten amb la innovació, a més d’altres avantatges exclusius per a subscriptors.

Es tracta d’HelpEmpresa, un programa que pretén donar eines a les empreses més afectades per la pandèmia perquè puguin afrontar reptes clau com ara gestionar una crisi, fer front a una fallida o obtenir una segona oportunitat. El servei compta amb un equip de consultors i assessors en àrees com el finançament, vendes, transformació digital o gestió econòmica amb la voluntat d’ajudar a reactivar aquestes companyies.

Evitar el tancament d’empreses

“Preveient l’impacte de la finalització de la moratòria de processos com els ERTO i tenint en compte la tendència a l’alça en l’increment del nombre d’empreses en processos concursals a Catalunya, el HelpEmpresa té més sentit que mai”, va assenyalar Antoni Abad, president de la Cecot, que va destacar la importància de “prevenir el tancament de pimes que es trobin en una situació financera difícil i que requereixi d’una intervenció especialitzada per evitar-ne la fallida”.

HelpEmpresa treballa amb la metodologia Early Warning Europe, una xarxa d’entitats europees que ha col·laborat en l’establiment de mecanismes d’alerta primerenca a diversos països europeus com Polònia, Itàlia i Grècia, donant suport a 3.500 empreses en situació de crisi entre el 2017 i el 2019. La patronal vallesana ja ha atès un centenar de negocis de diferents sectors per prevenir el seu tancament. El programa ofereix un pla de treball perquè l’empresari o empresària conegui quins són els àmbits de millora i les possibles solucions que es poden aplicar en el seu negoci.

Font: ViaEmpresa
Font Fotografia: ViaEmpresa