Currently set to Index
Currently set to Follow

Santi Rius, assessor de màrqueting i xarxes socials a HelpEmpresa: “El servei de HelpEmpresa és bàsic per a una persona emprenedora. Si no existís, s’hauria de reinventar”

Entrada publicada el 12/04/2023

Quin és el seu camp d’especialització? Per què va optar per aquest sector?

Em considero especialista en màrqueting digital i en estratègies de comunicació digital per a les empreses. Vaig optar per aquest sector pel fet que sempre he estat vinculat en les noves tecnologies i creia que la meva experiència professional podria aportar un plus en el món de la consultoria.

Quina és la seva experiència prèvia que avala el seu coneixement?

He estat emprenedor, empresari i he vist l’evolució de les noves tecnologies des de l’any 1984 fins avui. He dirigit empreses especialitzades en el món del màrqueting digital i puc combinar el què una empresa creu que necessita amb el que realment li pot resultar útil i rendible.

Quin és el feedback que rep dels usuaris amb els quals treballa?

Normalment, el primer que procuro aconseguir és que hi hagi empatia entre l’empresa i jo. Considero fonamental que el meu interlocutor tingui la màxima confiança amb el que jo li proposo. Em considero una persona honesta que prefereix dir sempre el que pensa, però aportant arguments que ho avalin i ajudin a entendre que quan dono un consell és sempre pensant que és el millor en cada cas. Amb aquesta filosofia rebo sempre un feedback molt positiu, ja que s’estableix un clima de treball molt obert.

Partint de la base que cada empresa és un món, considera que hi ha algun error, referent al seu camp d’especialització, que la majoria d’empreses cometen? Quin?

Sobretot, el fet d’aplicar accions de màrqueting digital sense tenir clar el perquè. Abans de fer una acció s’ha de tenir clar quins objectius es volen aconseguir i quines estratègies poden ser les més adequades. També em trobo que moltes empreses no disposen de dades reals del que ha suposat una acció de màrqueting que han fet. De manera que no poden valorar si ha estat positiva, negativa o simplement no els ha aportat res.

Considera el màrqueting una eina indispensable per poder fer que un negoci funcioni correctament? Fins a quin punt, una empresa pot arribar a ser profitosa sense una estratègia de màrqueting bona?

El principal error és que les empreses no tenen clar què és el que realment poden obtenir d’un bon pla de màrqueting i en què els pot ajudar per millorar a nivell de negoci. És important entendre que totes les accions que es facin han de tenir un ROI, una rendibilitat de la inversió i que aquest pot quantificar-se de moltes maneres i no sempre de forma purament econòmica, ja que pot ajudar a millorar la marca, augmentar la presència en un mercat, créixer en leads, augmentar la fidelització dels clients, etc.

Actualment, les maneres de donar-se a conèixer són molt diverses, com per exemple a través de plataformes com Google ads, Instagram, etc. Considera que hi ha alguna plataforma en especial que tothom hauria de tenir un coneixement mínim per emprendre un negoci? Quina i per què?

Una plataforma imprescindible a nivell professional és Linkedin. Tenir un bon perfil i una estratègia adequada hauria de ser obligatori per a qualsevol emprenedor. De les xarxes socials recomanaria que s’utilitzés TikTok únicament com a analitzador de tendències i de mercat.

Com valores el servei de HelpEmpresa? El recomanaries a altres empresaris i empresàries?

HelpEmpresa és un servei bàsic per a un emprenedor/a, ja que li facilita la vida, l’ajuda a prendre millors decisions, l’acompanya en el seu procés de creixement i li dona un suport difícil de quantificar, perquè moltes vegades els bons consells no tenen preu. Si HelpEmpresa no existís aquesta persona s’hauria de reinventar.