Currently set to Index
Currently set to Follow

L’Ajuntament de Sant Cugat ofereix ajuts per fer front a les pujades de preu de la llum

Entrada publicada el 30/03/2023

En què consisteix l’ajuda?

Recentment, l’ajuntament de Sant Cugat, ha anunciat una nova mesura per donar suport al teixit empresarial de la localitat. Aquesta iniciativa consisteix en una ajuda econòmica destinada als empresaris i empresàries de la mateixa localitat, que poden rebre fins a un màxim de 1000 euros. És important destacar que aquesta ajuda no depèn del nombre de negocis que tingui cada persona, sinó que està limitada a 1000 euros per beneficiari, independentment de si té un o diversos negocis.

L’objectiu principal d’aquesta ajuda és minimitzar els efectes negatius que l’increment del preu de la llum ha tingut sobre les empreses locals. Especialment, en un context de crisi econòmica i sanitària. Amb aquesta mesura, es busca evitar que els negocis hagin de reduir la seva activitat o tancar les portes i així afavorir la seva consolidació en el mercat local.

Per això, és important que les persones beneficiàries d’aquest l’ajut destinin aquesta aportació a cobrir les despeses energètiques, així com altres despeses associades a la gestió dels seus negocis. Amb això, s’espera que les empreses locals puguin mantenir la seva activitat i adaptar-se millor a les circumstàncies actuals.

Així doncs, aquesta ajuda té com a finalitat ajudar a les empreses locals a sobreposar-se als efectes econòmics de la crisi i a garantir la continuïtat de la seva activitat empresarial.

A qui va dirigida?

Aquesta subvenció, atorgada per l’ajuntament de Sant Cugat, va destinada a les empreses locals del sector comerç, restauració i serveis personals de la localitat de Sant Cugat. Aquesta iniciativa té com a requisit principal que el volum d’ingressos anuals del negoci no superi els 2 milions d’euros. A més, es requereix que la seva activitat hagi estat iniciada abans del 31 de març de 2021.

Tanmateix, aquesta ajuda està destinada a les empreses locals que, malgrat haver començat la seva activitat abans dels efectes de la pandèmia, han patit els efectes negatius d’aquesta situació econòmica i sanitària. L’objectiu és ajudar a aquestes empreses a superar les dificultats i a mantenir la seva activitat empresarial.

Aquesta mesura té un gran valor per a les empreses de Sant Cugat, ja que suposa una injecció econòmica important que els permetrà continuar endavant i mantenir l’activitat. A més, aquesta subvenció té com a finalitat, afavorir la consolidació de les empreses locals, i així contribuir al desenvolupament econòmic de la localitat.

Com es gestiona l’ajuda?

Per tal de sol·licitar l’ajuda destinada als negocis del sector comerç, restauració i serveis personals de Sant Cugat, es requereix la presentació d’una sol·licitud electrònica a l’ajuntament a través del portal: seu.santcugat.cat. A més, s’ha de presentar factures de les despeses en energia elèctrica del negoci emeses entre l’1 d’abril de 2021 i el 31 de desembre de 2022, i que estiguin pagades.

La presentació d’aquestes factures és imprescindible per poder accedir a l’ajuda, ja que això permet verificar que s’ha patit l’impacte econòmic que s’espera alleujar. És important destacar que el pla de xoc busca donar suport a les empreses locals que hagin vist afectades les seves activitats a causa de l’augment en el preu de l’energia elèctrica.

Totes les persones que es trobin en aquesta localitat poden formalitzar la sol·licitud i gestionar-ho a través de la web oficial de l’ajuntament de Sant Cugat, la qual facilitem en el següent enllaç: Ajuntament de Sant Cugat – Comerç.