• La Xarxa Cesca analitza les necessitats dels empresaris i empresàries del barri de l’Esquerra de l’Eixample i els ajuda a potenciar els seus negocis perquè puguin assegurar la seva continuïtat.
  • El servei de HelpEmpresa, creat per la patronal catalana Cecot, ha presentat diferents eines i recursos que poden oferir a les empreses per poder seguir desenvolupant la seva activitat econòmica emprant la metodologia del programa Early Warning Europe.

Barcelona, 8 de novembre del 2023 – La Xarxa Cesca, la xarxa comunitària d’economia social i de cures de l’Esquerra de l’Eixample s’ha adherit a la xarxa de col·laboradors de HelpEmpresa, el servei d’assessorament a empreses per esdevenir més resilients o per potenciar aquelles empreses que volen expandir-se a nous mercats.

Així doncs, les empreses i les persones que la Xarxa Cesca derivi a HelpEmpresa tindran l’oportunitat de rebre atenció i assessorament personalitzat, sense cap cost associat. Això serà aplicable independentment de si busquen mecanismes d’atenció i detecció d’alertes d’insolvència primerenques, la reorientació de les seves estratègies empresarials amb l’objectiu de potenciar el seu negoci, o la correcció de situacions que minen el creixement de les seves empreses. Així mateix, aquest servei es dirigeix a tots els emprenedors i emprenedores que gaudeixen d’una bona salut empresarial i que desitgen assabentar-se de les pautes a seguir per assolir un creixement continu.

L’objectiu principal d’aquesta col·laboració resideix en la difusió dels serveis i recursos oferts, així com en la prestació d’assessorament entre els membres de la xarxa i els residents de l’Esquerra de l’Eixample. A més, s’apunta a una col·laboració conjunta per a la preservació del teixit comercial del barri, amb l’objectiu de prevenir el tancament de petits establiments. Totes dues entitats confien que la incorporació de HelpEmpresa contribuirà de manera significativa al manteniment de l’economia i el teixit comercial del districte.

L’acte de signatura d’aquest acord va tenir lloc fa uns dies a la seu de HelpEmpresa, situada al 22@ de Barcelona, i va comptar amb la presència de distingides personalitats, entre les quals es destaquen Annabel Jové, presidenta de la Xarxa Cesca; Oriol Alba, Secretari General de la Cecot; i Laura Sallent, directora d’emprenedoria i creixement de la Cecot i, alhora, directora de HelpEmpresa.

Afavorir i ajudar a la continuïtat de les empreses de l’Esquerra de l’Eixample, l’objectiu d’aquest conveni

El servei proporcionat per HelpEmpresa constitueix un model d’emprenedoria i creixement empresarial que implica un enfocament mitjançant el qual els empresaris i empresàries es dirigeixen a nosaltres amb l’objectiu de rebre assistència en diverses àrees essencials, com ara les finances, la legislació, i les estratègies de vendes, entre altres aspectes crucials que afecten a la gestió d’un negoci.

HelpEmpresa va iniciar aquest servei durant l’any 2021 i ha ofert el seu assessorament a més de 700 empreses en diversos àmbits empresarials. L’objectiu principal ha estat assegurar que aquestes empreses puguin millorar la seva proximitat amb els clients i el seu funcionament en general.

L’acord signat entre les dues entitats representa un mitjà per coordinar recursos i sinergies, amb la finalitat de maximitzar l’eficàcia d’aquest model de creixement empresarial. Aquest enfocament té la intenció de prevenir el tancament d’un nombre significatiu d’empreses, mitjançant l’ajuda en l’augment de la seva resiliència empresarial, oferint un assessorament integral i impulsant aquelles empreses que gaudeixen d’una situació financera positiva. A més, es pretén fomentar l’aparició de nous projectes empresarials destacats al barri durant l’execució del programa a tot el país.