Els negocis del sector serveis encapçalen la llista, amb un 47% del total d’assessoraments
El servei HelpEmpresa, posat en marxa per la Cecot a finals de 2021 per ajudar les empreses que es troben en situacions econòmiques complicades, ha assolit les 225 pimes assessorades.
La iniciativa, que es dirigeix a empresaris de micro, petites i mitjanes empreses catalanes de fins a un màxim de 250 treballadors, ofereix un diagnòstic integral de l’empresa i assessorament especialitzat en diverses àrees empresarials, tals com la financera, les vendes, els processos, l’estratègia i model de negoci, el màrqueting, la digitalització o la internacionalització.
L’equip tècnic i d’assessors de HelpEmpresa ha desenvolupat des de la seva entrada en funcionament més de 55 plans de treball amb propostes d’actuació i millora.
Per sectors, les empreses de serveis encapçalen el total d’assessoraments amb un 47%; seguides pel comerç, que suposa un 27% de les empreses assessorades; la indústria, que representa un 12%; l’hostaleria, amb un 10%; i les empreses de la construcció, amb un 2%, El 2% restant correspon a altres sectors.
Pel que fa als àmbits de millora que projecten les diagnosis realitzades per l’equip, el 31% d’aquestes es concentren en la millora de l’estratègia i del model de negoci; el 27% en les finances; un 21% en l’àmbit del màrqueting i la comunicació; un 6% en la digitalització i la transformació digital i un 4% en millora d’aspectes legals.
“Prestem el servei sense cap cost per a les empreses beneficiàries i té com a principal objectiu salvaguardar el teixit empresarial català i, en cas que no sigui possible el manteniment de l’empresa en funcionament, ajudar-la a través d’un itinerari de tancament honest i ordenat”, exposa Laura Sallent, directora del servei. De fet, HelpEmpresa pretén ser el servei referent a Catalunya en la prevenció del tancament de pimes que es trobin en una situació financera difícil i que requereixin una intervenció especialitzada per evitar-ne la fallida.
La iniciativa compta amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, està cofinançada públicament i es basa en la metodologia europea Early Warning Europe.
Font: Diari de Terrassa
Comentaris recents