Currently set to Index
Currently set to Follow

Laura Cespedes és assessora i consultora en gestió de processos conscients. Té una dilatada experiència en l’assessorament a empreses, identificant i resolent els seus punts febles amb l’objectiu que puguin guanyar en eficiència, ordre i efectivitat. Porta des de maig col·laborant amb el servei de HelpEmpresa i ha assessorat moltes empreses a millorar els processos interns permetent-los ser més competitius.

Laura, quin és el teu camp d’especialització? Per què vas optar per aquest sector?
El meu camp és la gestió per processos conscients. Em vaig especialitzar en aquesta matèria perquè soc una persona molt metòdica, i els processos interns m’atreuen molt. Vaig començar l’especialització en els processos mediambientals i al final vaig acabar derivant a l’atenció de les empreses, i sincerament m’ha semblat un món apassionant. Vaig afegir a la meva manera de treballar la part conscient-emocional de les persones per a guanyar en eficiència i productivitat empresarial. En essència, el meu treball és una mescla entre un procés de gestió i de treball conscient-personal, gestió d’equips i de l’empresa des d’un sistema personal.

Explica’ns, quina ha estat la teva experiència en aquest camp?
Porto més de 20 anys treballant en el món de la millora de processos interns, per la qual cosa la meva manera d’analitzar les empreses està avalada per més de dues dècades dedicades a aquest sector. Òbviament, he anat adquirint més experiències i metodologies per a treballar i ajudar a les empreses, però mai m’he reinventat o canviat de sector laboral; sempre m’he decantat per aquest, i m’apassiona.

Quin feedback has rebut dels usuaris que HelpEmpresa t’ha derivat?
És molt important donar una oportunitat a les empreses per poder seguir endavant. No tothom té els mateixos coneixements i el sector empresarial de la gerència i l’organització no és senzill. Per aquest motiu, els ajudo a tenir unes nocions bàsiques de com s’hauria de gestionar una empresa i aprendre a bregar amb la psicologia i els sentiments en el treball. Per això, el feedback rebut és d’agraïment. Sempre em repeteixen que els he fet veure coses que per ells mateixos no podrien haver vist i que haguessin estat reticents a acceptar-los.

Partint de la base que cada empresa és un món, considera que hi ha algun error referent al seu camp d’especialització, que la majoria de les empreses cometen? Quin?
En el món de processos interns hi ha 3 errades principals i comunes que la majoria dels empresaris cometen, els hi vagi bé o malament l’empresa. El primer és la falta de comunicació entre gerents i treballadors. Per altre costat, una altra errada ve condicionada per l’anterior; com no hi ha una comunicació fluida, els processos no són ben gestionats ni organitzats i per tant l’empresa no té un treball ordenat, la qual cosa veu plasmada en els seus comptes. Finalment, l’última errada o error és que no hi ha un bon ordre jeràrquic o que no està ben definit. Els treballadors o gerents no fan les labors per les quals són contractats, la qual cosa no permet que hi hagi una organització interna que beneficiï a l’empresa.

Quines eines uses per demostrar la importància que suposa la millora dels processos interns a les empreses?
Hi ha moltes eines que ajuden en la millora dels processos, les quals es basen en la col·locació sistèmica, l’organització de persones i equips i que aquests es comuniquin bé entre ells. D’altra banda, ajudo a desenvolupar un organigrama amb sentit i adequat a l’empresa que els permeti millorar en l’eficiència i productivitat. Així mateix, una altra eina que utilitzo és el desenvolupament d’un mapa de ruta de l’empresa per a l’ordre dels processos i el desenvolupament d’aquests.

Quin petit gest podria fer tota empresa per millorar els seus processos i guanyar en eficiència?
Parar i reflexionar en quina situació es troba, els processos que té i com els desenvolupa; implicació en cadascun d’ells i la jerarquia i revisió del funcionament. A partir d’aquí, començar a treballar per a créixer i evolucionar el negoci.

Com valores el servei de HelpEmpresa? Ho recomanaries a altres empresaris?
Em sembla un servei molt important per acompanyar, en aquest moment, a empreses que necessiten claredat en el seu funcionament. Per descomptat que ho recomanaria.