Currently set to Index
Currently set to Follow

Conseller Giró: “La resiliència de les empreses catalanes és extraordinària”

Entrada publicada el 23/06/2022

L’Hble. Sr. Jaume Giró, Conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, va visitar ahir la seu de la patronal Cecot per compartir amb els empresaris i empresàries de l’entitat els resultats de l’Informe Anual de l’Economia Catalana 2021 i analitzar les previsions del context macroeconòmic.

En la seva presentació el Conseller va lloar la solidesa del sistema productiu català tot i viure “escanyat per un dèficit endèmic” i va criticar aquells que llencen missatges interessats en presentar Catalunya com una economia en decadència i debilitada. Giró va aprofitar la trobada per animar al teixit empresarial a estudiar les xifres que mostren el contrari, sense perdre de vista que sí que tenim reptes importants per endavant com:

  • Inflació: Va exigir “la precisió d’un rellotger” en les pujades de tipus d’interès i va preocupar-se per com el Banc Central Europeu lliuitarà per baixar la inflació al 2% mentre això provoca que alguns països europeus entrin en recessió.
  • Producció: El Conseller va explicar que encarem l’aparició de nous models productius, especialment en l’àmbit industrial, que busquen integracions verticals per tenir més control de la cadena d’aprovisionament i evitar, així, dependre sistemàticament d’altres entorns més innovadors.
  • Inestabilitat: La inestabilitat política genera incertesa, amb les greus conseqüències que això té per a l’economia en general.

Per acabar, el Conseller Giró va posar en valor la extraordinària resiliència de les empreses catalanes que treballen dia rere dia per continuar innovant i crèixer.

Podeu llegir l’Informe Anual de l’Economia Catalana 2021 aquí.

(Fotografia: Julio Díaz)