Currently set to Index
Currently set to Follow

Cecot posa en marxa un servei per prevenir el tancament de pimes i evitar-ne la fallida

Entrada publicada el 03/12/2021

Davant de la greu situació econòmica generada per la COVID-19 a Catalunya, la Cecot, amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, ha posat en marxa el servei HelpEmpresa. Aquest programa pretén donar eines a negocis que s’han vist afectats per aquesta crisi, amb l’objectiu de superar-la i ajudar-los a enfortir-se a través de la metodologia Early Warning Europe. una xarxa d’entitats europees que ha col·laborat en l’establiment de mecanismes d’alerta primerenca a diversos països europeus com Polònia, Itàlia i Grècia, donant suport a 3.500 empreses en situació de crisi entre el 2017 i el 2019. Aquest projecte, així com HelpEmpresa, també posa el focus en els mecanismes de detecció i alerta primerenca amb l’objectiu que les empreses puguin avançar-se a dificultats futures.

HelpEmpresa, que pretén ajudar a les pimes a afrontar reptes clau com ara gestionar una crisi, fer front a una fallida o obtenir una segona oportunitat, compta amb un equip de consultors/es i assessors/es experts en àrees tan diverses com finançament, vendes, transformació digital o gestió econòmica, entre altres, que treballen per donar eines a les empreses que les ajudin a reactivar-se i seguir endavant.

“Preveient l’impacte de la finalització de la moratòria de processos com els ERTO i tenint en compte la tendència a l’alça en l’increment del nombre d’empreses en processos concursals a Catalunya, el HelpEmpresa té més sentit que mai”, argumenta Antoni Abad, president de la Cecot. El tercer trimestre de 2021 ha tancat amb 411 empreses en concurs de creditors, un 38,9% més d’empreses respecte el mateix període de l’any anterior, (dades Idescat). A més cal tenir present que, segons dades del Consell General del Poder Judicial, de tots els procediments concursals presentats a Espanya des de gener a juny d’aquest any, Catalunya suposa el 32% del total, liderant el rànquing de concursos. “Aquest nou servei va en la línia que col·legis professionals i entitats empresarials estem impulsant fa un temps vinculada amb la Llei de la Segona Oportunitat que també ens reclama Europa”, puntualitza Abad qui recorda que “a la Cecot formem part de l’aliança per la Segona Oportunitat en l’àmbit empresarial, una aposta necessària si volem salvaguardar l’esperit emprenedors i la generació d’activitat empresarial”.

Per al president de la Cecot, “tan necessari és impulsar la creació d’empreses, com recolzar la transmissió empresarial, com prevenir el tancament de pimes que es trobin en una situació financera difícil i que requereixi d’una intervenció especialitzada per evitar-ne la fallida, i aquest darrer és el propòsit del servei HelpEmpresa”. La Cecot, que ja fa unes setmanes que ofereix aquest programa a les seves empreses associades, a atès a un centenar de negocis de diferents sectors amb necessitats diverses el que referma l’aposta de l’entitat per intensificar l’aplicació de  la metodologia Early Warning entre les empreses catalanes abans d’anar a majors.

Un pla de treball personalitzat a cada empresa

El programa ofereix un pla de treball perquè l’empresari o empresària conegui quins són els àmbits de millora i les possibles solucions que es poden aplicar en el seu negoci.

Els serveis que ofereix HelpEmpresa no tenen cap cost ni per a les persones ni pels seus negocis, ja que qui promou el programa ha rebut cofinançament públic. A més, es garanteix en tot moment una atenció confidencial i empàtica. L’objectiu principal del projecte és ajudar a les persones empresàries i a les seves empreses en aquest procés complicat per tal de que trobin la manera de sortir del moment difícil en que es troben, i a la societat en general a través de la salvaguarda d’aquestes empreses i els seus llocs de treball.

Accés vídeo presentació del servei.

Font: MonTerrassa