Currently set to Index
Currently set to Follow

El Gremi de Flequers i Pastissers s’adhereix al servei de Helpempresa de la Cecot

Entrada publicada el 30/09/2022
  • El Gremi formarà part del projecte Helpempresa oferint una bateria de serveis d’informació, assessorament empresarial i formació amb l’objectiu de millorar la competitivitat de les fleques i pastisseries, a més d’ajudar als empresaris en situació de risc d’insolvència.   
  •  Fanny Novell: “La nostra responsabilitat com a gremi és vetllar pel benestar de les empreses del sector i potenciar la seva activitat econòmica. En aquest cas particular, oferirem atenció personalitzada a tots els empresaris en situació de risc que requereixin assessorament a través del projecte Helpempresa ”.  
  • Helpempresa té com a principal objectiu salvaguardar el teixit empresarial català i ofereix un diagnòstic integral de les organitzacions que ho sol·licitin, com també assessorament especialitzat sense cap cost a les empreses beneficiàries.   

Terrassa, 30 de setembre del 2022. El Gremi de Flequers i Pastissers de Terrassa  i Comarca s’adhereix al servei Helpempresa de la Cecot oferint una àmplia bateria de serveis d’informació, assessorament empresarial i formació amb l’objectiu de millorar la competitivitat de les fleques i pastisseries, a més d’ajudar als empresaris en situació de risc d’insolvència. La presidenta del gremi Fanny Novell ha formalitzat l’acord amb la signatura del conveni entre l’entitat i el servei Helpempresa de la Cecot.

“La nostra responsabilitat com a gremi és vetllar pel benestar de les empreses del sector i potenciar la seva activitat econòmica. En aquest cas particular oferirem atenció personalitzada a tots els empresaris en risc que necessitin assessorament a través del projecte Helpempresa”, declara la presidenta del Gremi de Flequers i Pastissers de Terrassa i Comarca Fanny Novell.

L’acord planteja atendre en primera instància, donar informació i derivar a les empreses i usuaris de Helpempresa, per tal que en puguin rebre els serveis de diagnòstic i detecció d’insolvència empresarial. Aquest primer procediment continuarà amb un  pla d’accions estratègiques per corregir la competitivitat de les empreses i, en casos de crisi, directament establir un pla de xoc personalitzat a les circumstàncies de cada perfil.

Helpempresa iniciat per la Cecot l’any 2021, ja ha assolit 225 pimes assessorades  oferint un diagnòstic integral de l’empresa i assessorament especialitzat en diverses àrees empresarials, tals com la financera, les vendes, els processos, l’estratègia i model de negoci, el màrqueting, la digitalització o la internacionalització. La iniciativa compta amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, està confinançada públicament i es basa en la metodologia europea Early Warning Europe.

El servei no té cap cost per les empreses beneficiàries i pretén salvaguardar el teixit empresarial català i, en cas que no sigui possible el manteniment de l’empresa en funcionament, ajudar-la a través d’un itinerari de tancament honest i ordenat. De manera que es tracta d’un mecanisme de prevenció validat institucionalment contra la insolvència empresarial.

Sobre el Gremi de Flequers i Pastissers de Terrassa i comarca 

El Gremi actualment aplega 20 obradors artesans de Terrassa i comarca que representen prop de 200 punts de venda.  A més ofereix una àmplia bateria de serveis d’informació, assessorament empresarial i formació amb l’objectiu de millorar la competitivitat de les fleques i pastisseries. 

D’altra banda, el Gremi també divulga els beneficis del consum de productes de fleca i pastisseria artesans, a través dels Forners i Pastissers de la Terra. Es tracta d’un grup de treball format per diferents agremiats que han redescobert algunes tradicions de la comarca i han creat nous productes, com ara els productes Munt, el pa d’espelta ecològica de Ca N’Arnella o bé la cistella de pans&coques de Terrassa. 

Per a més informació: 

Departament de comunicació de la  Cecot 

premsa@cecot.org | Tel. 93 736 11 15 | Mòbil 630 91 80 26